Вокаліст із Запоріжжя Андрій Шамрай зараз живе у м Наньнін (Китай). Андрій вийшов у півфінал проекту «Голос країни-4» та продовжує свою вокально-музичну освіту у Китаї. Паралельно вокаліст подорожує, щоб познайомитись із культурними традиціями країни, в якій зараз перебуває. Спеціально для іноземців було організовано тижневу турпоїздку по Гуансі. Ця подорож дозволила Андрію краще дізнатися про Китай, його звичаї і побачити його незабутню красу. Більш детально читайте на сайті zaporizhzhia-trend.in.ua.
Як розповідає видання iz.com.ua, незважаючи на те, що Андрій живе в Гуансі вже 6 років, він уперше побачив місцевість, яку вони відвідали: «Ця місцевість перейнята духом старовини і надзвичайно гарна. Природні та рукотворні ландшафти поєднуються тут в одне ціле”.
За тиждень учасники туру об’їздили кілька міст, відвідали різноманітні музеї, пивний завод, оглянули цікаві пам’ятки.
«Вулиці в Яншо зберігають свій первісний вигляд, там чудово передано дух старого міста. Навколо чудові краєвиди. Навколо оточеної пагорбами річки Лі, вздовж якої ми йшли на катері близько 4 годин, розташовані прекрасні околиці, які ніби перемістилися з полотен художників, які я бачив у музейних залах. Цілий день лив дощ, я фактично всю подорож стояв на даху катера з парасолькою і спостерігав за річкою та околицями. А о 5-й ранку я розбудив маму, і показав їй відео, так мені хотілося, щоб вона розділила мої враження.
Як я смажив чай
Ще одним яскравим враженням було смаження чаю. Мене допустили лише до кількох дій цього процесу, бо мені не вистачало «освіти». Я поспостерігав, як це роблять досвідчені китайці, і за 10 хвилин мені ніхто б уже не повірив, що я цим займаюся вперше в житті.
Чай смажать на печах у сталевих великих сковородах за дуже високої температури, помішуючи, щоб він не згорів. Також можна використовувати для розмішування дерев’яні палички. А щоб чай не встиг згоріти, його дістають і розсипають на особливу тростяну тацю. Потім зліплюють з листя грудки. Так його остуджують та надають ту форму, в якій ми й бачимо сировину у торгових центрах. І знову на гарячу сковорідку. Цей процес потрібно повторити кілька разів.
Чим харчуються в Китаї
– Будь-яке місто Піднебесної відоме власною класичною локшиною з рису. І я останнім часом купую її скрізь, де буваю.
А в цій подорожі запам’яталася така страва, як гуйлінгао. Його ще називають черепаховим желе. Тут його подають на десерт. Роблять із черепахової пасти. Гуйлінгао подають разом із згущеним молоком. На смак нагадує трав’яну настоянку.
«Хочу популяризувати у Китаї українську музику»
На запитання про творчі плани Андрій відповів, що бажає популяризувати у Китаї українську музику, і тому темою дипломної роботи вибрав аналіз треку Володимира Івасюка.
І, звичайно, Андрій продовжуватиме вивчати культурні традиції Піднебесної і хоче відкривати для себе дедалі нові визначні пам’ятки цієї чудової країни.